Foto: Povodí Ohře
Děčín

Děčín - Na rekonstrukci nábřežních zdí Jílovského potoka v Děčíně u Bezručovy ulice v současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby. Zahájení přípravných prací předpokládáme v červnu letošního roku, hlavních stavebních prací pak v červenci, tedy v době, kdy můžeme zasahovat do vodní toku vzhledem k ochraně zvláště chráněných druhů živočichů. Předpokládaný termín dokončení výstavby, která bude probíhat v několika etapách, je listopad 2026.

Rekonstrukce nábřežních zdí o celkové délce 301 metrů, které jsou v havarijním stavu, zajistí stabilitu břehů a ochranu přilehlých nemovitostí. Stavba zahrnuje demolici stávajících zdí a vybudování nových železobetonových zdí s kamenným obkladem líce. Dno bude opevněno železobetonovými příčnými prahy a rovnaninou z lomového kamene ukládaného do betonu. Úseky zdí na levém i pravém břehu, které nevykazují zásadní poruchy, budou sanovány plošnou injektáží. Součástí stavby je také přeložka inženýrských sítí a oprava povrchu vozovky a zpevněných ploch. Předpokládaná cena rekonstrukce je 83 mil. Kč bez DPH. Na financování akce se částkou 7 mil. Kč podílí město Děčín.

V současné době jsou uzavřeny průjezdy do vnitrobloků mezi ulicemi Ruská – Bezručova a Bezručova – Plzeňská z důvodu havarijního stavu nábřežních zdí. Během stavby dojde nejdříve k otevření průjezdu vnitroblokem mezi ulicemi Ruská a Bezručova na pravém břehu Jílovského potoka v prosinci 2024.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru