Ilustrační foto
Děčín

Šluknov - V neděli 11. února v půl deváté večer vyjížděli šluknovští policisté ve společné hlídce se strážníkem městské policie ve Šluknově prověřit oznámení o muži, který se měl pořezat při rozbití skla dveří v bytě. Při příjezdu na místo se jejich role rychle změnila. Z policistů byli rázem záchranáři.

V bytě se nacházel muž, který silně krvácel z pořezané paže. Policisté neváhali a snažili se krvácení paže zastavit. Společně zastavili krvácení zaškrcením poraněné ruky nad loktem, vytvořením a následným přiložením tlakového obvazu a uvedení poškozeného do polohy zabraňující vykrvácení. To už na místo přijeli i záchranáři a muže si převzali do své péče.

"Policisté zjistili, že se muž pořezal ve chvíli, kdy po své krátké zdravotní indispozici propadl skleněnými dveřmi, které tímto rozbil a pořezal si ruku o skleněnou výplň dveří. To se mu mohlo stát osudným. Policisté mu svým jednáním pravděpodobně zachránili život a naplnili tak heslo „pomáhat a chránit“ do posledního písmene. Za to jim patří velký dík," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru