Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Základní a mateřské školy, zoo, knihovnu či Centrum sociálních služeb čeká v letošním roce řada oprav. Město na opravy majetku svých příspěvkových organizací vyčlenilo pro letošní rok 20 milionů korun. Plán oprav již schválila rada města.

„Z návrhu plánu oprav a údržby byly vybrány akce, jejichž provedení se jeví jako neodkladné,“ uvedl primátor města Jiří Anděl (ANO).

Plán oprav pro letošní rok čítá desítky položek. Nejvíce oprav proběhne v základních a mateřských školách. Připravují se modernizace sociálních zařízení, výměny oken či rekonstrukce sportovních a jiných zpevněných ploch v areálech školských zařízení. V řadě škol se tak děti dočkají například nových podlahových krytin (ZŠ Míru, ZŠ Kamenická...). Provedení některých oprav je nutné pro splnění požadavků Krajské hygienické stanice a jiných dotčených orgánů státní správy.

Peníze na opravy míří také do knihovny, divadla, zámku či zoologické zahrady, kde se připravuje dokončení oprav kamenných cest v expozici Českého Švýcarska. Město investuje peníze také do oprav středisek DDM – na Teplické ulici to bude rekonstrukce toalet, v Březinách pak rekonstrukce osvětlení tanečního sálu.

Přes dvacet různých oprav je v plánu také v budovách Centra sociálních služeb. V některých je třeba vyřešit netěsnící okna, vymalovat či vyřešit vlhkost objektů. Případné havarijní situace bude město řešit operativně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru