Dobrovolní hasiči v Děčíně loni získali vybavení za miliony korun
Zdroj: MM Děčín
Děčín

Děčín - Jednotky sboru dobrovolných hasičů v Děčíně získaly v roce 2022 díky dotacím nové vybavení v hodnotě několika milionů korun. Dotace ve výši 8,4 miliony korun přitekly od Ministerstva vnitra, Nadace ČEZ, Ústeckého kraje a společnosti Donio, s.r.o. Další peníze na činnost a vybavení hasičských jednotek ze své kasy přidalo město Děčín.

„Modernizace našich dobrovolných hasičů probíhá prakticky neustále. Je samozřejmě důležité, aby měli dobré vybavení. Rád bych poděkoval všem, kteří naše dobrovolné hasiče podporují, moc si toho vážím,“ říká primátor města Jiří Anděl.

Největší loňskou událostí byl pro hasiče požár v národním parku České Švýcarsko. Město vyplatilo svým jednotkám za tento zásah odměny ve výši 671 tisíc korun, jeden milion korun na mimořádné odměny pak přidalo Ministerstvo vnitra. Od něj město získalo navíc dotaci ve výši 1,66 milionů korun na výstroj, opravy a ochranné prostředky.
Boletičtí hasiči získali loni hned dvě auta, cisternovou stříkačku a dopravní automobil v celkové hodnotě 8,7 milionů korun. Na jejich nákup se podařilo získat dotaci ve výši 4,5 milionů korun od Ministerstva vnitra a od Ústeckého kraje. Kraj také přispěl částkou 550 tisíc korun na výstroj a ochranné prostředky.
Finanční částku ve výši 400 tisíc korun získali děčínští dobrovolní hasiči od Nadace ČEZ na pořízení 63 kusů zásahových a pracovních přileb. Částku 290 tisíc korun pak městu věnovala společnost Donio, s.r.o., na pořízení výstroje a ochranných prostředků.

1503hasicidar

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru