Hřensko: Situace je zatím klidná. V oblasti Janova nehoří informují hasiči. Osm vrtulníků a dvě letadla AN-2 doplnila dvě italská
Zdroj: Martin Straka
Děčín

Hřensko - (28. 7. 2022 3:25) Hasičům se daří držet požár na ploše 5x2 km. Včera byla pomocí lesní těžební techniky vytvořena bezpečnostní proluka na České cestě. Hasiči se soustředili na ochranu evakuovaných obcí, obce Janov a Hřensko. Nedaleko parkoviště na Mezní Louce zajišťovali doplňování vodou do čtyř vrtulníků. V průběhu dne likvidovali dvě velká nová ohniska u Malé Pravčické brány a Zámečku u Vysoké Lípy. Osm vrtulníků a dvě letadla AN-2 doplnila dvě italská Canadair CL-415, která se dnes ráno zapojí do hasebních prací. Vodu budou nabírat na ústeckém jezeře Milada.

(7:45) Situace je zatím klidná. V oblasti Janova v současnosti nehoří. V oblasti Mezná, Mezná Louka také, podařilo se uchránit zámeček, plamenné hoření tam v současnosti není. Na kamenné stráni je poslední ohnisko pod kontrolou. Osm vrtulníků a dvě letadla AN-2 doplnila dvě italská Canadair CL-415, která se dnes ráno zapojí do hasebních prací. Vodu budou nabírat na ústeckém jezeře Milada.

2807technikasest

Zdroj: Tomáš Straka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru