Hasiči v těchto dnech vyjíždí častěji na lesní požáry. Většinou za to může nedohašené ohniště
Foto: Michal Šafus, Požáry.cz Zdroj: Hasiči Varnsdorf
Děčín

Varnsdorf - Přes Jelení skálu - zkratkou, která byla sice delší, ale zato víc do kopce - došli v sobotu odpoledne hasiči až na Jelení kámen, kde bylo neuhašené ohniště.

Operační středisko kromě varnsdorfských profesionálů vyslalo také dobrovolné hasiče z Dolního a Horního Podluží.
Naštěstí se nejednalo o velký požár, na prolití stačila voda ze zádových vaků. Psát o zodpovědnosti toho, kdo si ohýnek udělal, asi nemá cenu...

1806varn

Zdroj: Hasiči Varnsdorf

Od pátečních 16:00 do sobotních 16:00 vyjely jednotky hasičů v Ústeckém kraji k pěti požárům travních porostů a ke třem požárům lesního porostu. Většina z nich byla malého rozsahu. Často nedohašené ohniště. Výjimkou byl požár hrabanky a lesního porostu u obce Kryry, okres Louny, kde hořelo v pátek, na větší ploše a byl vyhlášen druhý stupeň poplachu z důvodu počtu jednotek. Nasazeno bylo celkem šest jednotek. Na místě hořelo dvakrát. Jednotky prolévaly ještě dnes místa, která se znovu přes noc rozdoutnala.

Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru