Děčín: Ohňostroj zakončil páteční den slavností. Počasí se vydařilo
Foto, zdroj: Jiří Fojt
Děčín

Děčín - Páteční den slavností zakončil ohňostroj, který se odpálil přesně v deset hodin večer pod zámkem u Labe.

Ohňostroj letos hudebně podbarvila „Óda na šťastný let“ Tradiční ohňostroj rozzářil děčínské nebe v pátek večer v rámci městských slavností. Děčín je jednou z tradičních lokací pro ohňostrojové umění spojené s hudbou a letošní téma i hudební podklad nese název „Óda na šťastný let“, jde směrem k smíru, pozitivnímu myšlení a víře, která je tolik potřebná.
Jako hudební podklad zazněla skutečně vzletná podoba 9. symfonie Ludwiga van Beethovena „Ódy na radost“. Další skladbou, která zazněla, byla jedna ze skladeb Jaroslava Ježka „Nebe na zemi“ ze stejnojmenné divadelní hry Osvobozeného divadla s nezapomenutelným zpěvem Jana Wericha a poslední skladbou byla jedna z nejuznávanějších a také nejčastěji využívaných skladeb, symbol touhy, pospolitosti, mírumilovnosti a svobody ducha, jemně laděná píseň Johna Lenona „Imagine".

2105ohnotri

2105ohnopet

Foto, zdroj: Jiří Fojt

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru