Hasiči během jednoho dne vyjížděli k požáru stejného bytu. Na místě byl nalezen červený fosfor
Foto: Michal Šafus, Požáry.cz Zdroj: Hasiči Varnsdorf
Děčín

Varnsdorf - Dvakrát během jednoho dne museli vyjet hasiči do jednoho bytu v panelovém domě v Žitavské ulici ve Varnsdorfu. 

Celkem čtyři hasičské jednotky (profesionální hasiči Varnsdorf a dobrovolní hasiči Varnsdorf, Rumburk a Dolní Podluží) vyjely ve čtvrtek 20. 1. 2022 ve 14:47 k požáru v pátém patře. Při zásahu byla provedena evakuace tří osob, dalších osm osob bylo zachráněno z hořícího zakouřeného bytu a vyvedeno pomocí evakuačních masek. Hasiči požár likvidovali vodním proudem z domovní hydrantové sítě v 16:05 hodin. Při zásahu bylo zraněno pět osob (nadýchání kouřem a popáleniny). Požár vznikl od hořící svíčky na stolku. (Zdroj: HZS)

Ačkoliv bylo při odjezdu hasičů od hořícího bytu všechno v pořádku a nikde nehořelo, chemii neporučíte a tak se za pár hodin v bytě opět objevil kouř a hasiči na místo vyjeli znovu. V průběhu noci na místo dorazili z Ústí nad Labem také hasičští chemici, kteří odebrali vzorky. Požár byl zlikvidován v 0:43 hodin směsí mokrého písku a sorbentu. Vzorky sebrané chemické látky byly podrobeny expertize. Dvanáct evakuovaných osob nalezlo náhradní bydlení u svých příbuzných. (Zdroj: Hasiči Varnsdorf)

Podle rozborů se mělo jednat o červený fosfor. Ten se používá při výrobě drog. „Případ si převzali místní policisté, kteří jej předali na kriminální službu do Rumburku,“ uvedla pro Děčínský deník policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.
http://www.edecinsko.cz/zpravy/decin/80482-obrazem-k-pozaru-v-panelaku-ve-varnsdorfu-vyjely-ctyri-jednotky-hasicu?fbclid=IwAR0DoZf9ZqLiwwzwezTFmd4HUiGITSYcIqgSX39Q-ge5i-raD3cELLZ1N3E 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru