Foto: V Jílovém už slouží opravený chodník v ulici Lipová a Na Rovině
Foto: Tomáš Straka
Děčín

Jílové - Chtěli bychom informovat občany, že k 15. 10. 2021 byla dokončena oprava chodníků v ulicích Lipová a Na Rovině. Stavbu prováděla firma METROSTAV Infrastructure a.s. Praha. Jelikož smlouva o dílo byla podepsána již 9. 6. 2021, předpokládali jsme, že stavba proběhne v prázdninovém období, kdy je slabší silniční provoz i pohyb chodců.

Tento záměr se nám bohužel nepodařilo splnit z důvodu liknavého přístupu dodavatele. Stavbu zahájil až 19. 8. 2021 a cca po deseti dnech stavbu přerušil z důvodu vyjasnění technologického postupu po zjištění problémů v podloží chodníku. Po týdenní diskusi nad dalším postupem a po vyjasnění celkem nepodstatných změn se ale práce nerozeběhly naplno, někdy nebyl na pracovišti nikdo, někdy jen jeden pracovník. Naše urgence nepomáhaly, proto jsme telefonicky i písemně oslovili přímo předsedu představenstva akciové společnosti se žádostí o zjednání nápravy. Po tomto kroku se akce rozběhla k naší plné spokojenosti a nyní jsou už chodníky opět plně funkční. Děkujeme občanům za pochopení a trpělivost, se kterou sledovali přerušení stavby a průtahy v dokončení. Nakonec se dílo podařilo a nyní už lze chodníky bez problémů užívat. Závěrem chceme podotknout, že se jednalo pouze o opravu (údržbu) chodníku, nikoliv o rekonstrukci, která podléhá stavebnímu povolení a která je finančně, legislativně i časově mnohem náročnější.
V současné době pracovníci odboru místního hospodářství ještě upravují stanoviště pro kontejnery na tříděný odpad, které sousedí s opraveným chodníkem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru