Foto: Dobrovolní hasiči z Benešova nad Ploučnicí mají nového pomocníka! Jde o automobilový žebřík s košem
Foto, zdroj: JSDH Benešov nad Ploučnicí
Děčín

Benešov nad Ploučnicí - Nový automobilový žebřík AZ 30, který byl zakoupen od naší partnerské jednotky z Feuerwehr Heidenau. Tento žebřík nahradil vysloužilou Ifu, která byla pro naše potřeby již značně nevyhovující.

Automobilový žebřík na podvozku Mercedes Benz s manuální převodovkou a kabinou pro posádku 1+2. Nástavbu vyrobila firma Magirus. Jedná se o žebřík s košem pro tři osoby s nosností 270 Kg a dostupnou výškou 30 metrů. Na koš se dají připevnit nosítka, přídavné světlomety a lafeta. Žebřík může zasahovat i pod úroveň vozidla (např. na vodní hladině). Součástí výbavy vozu byla např. nafukovací seskoková matrace, elektrocentrála, přetlakový ventilátor, lafeta, nosítka a mnoho dalšího. Vozidlo značně zvýšilo a urychlilo akceschopnost jednotky, jelikož rozložení a následné složení zabere jen několik vteřin. Touto cestou bychom rádi poděkovali vedení našeho města a všem kteří se podíleli na uskutečnění tohoto projektu.

1810benedva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru