Virus v Česku zpomaluje, nově nakažených je za dva dny o tisíce méně! A co Ústecký kraj?
ilustrační foto: CC0
Děčín

ČR, Ústecký kraj - V Česku je aktuálně 1 469 547 lidí s prokázanou infekcí, kteří právě nyní prodělávají nemoc covid-19. Za posledních 24 hodin přibylo 5 443 pacientů, informuje Ministerstvo zdravotnictví. Už druhý den za sebou počty nově nakažených ve srovnání s minulým týdnem klesají!

Za sobotu přibylo v Česku 5 443 lidí s nákazou covid-19. To je o 1 515 případů méně, než v sobotu minulý týden. Výrazný pokles v počtu nových případů byl zaznamenám v pátek, kdy testy odhalily 9 624 infikovaných. Oproti minulému pátku se jednalo o 5 329 případů méně.

V zemi zemřelo s covidem 24 667 osob a přes osm tisíc jich nyní leží v nemocnicích. Od začátku epidemie bylo v Česku provedeno 6 milionů PCR testů a 4,7 milionů testů antigenních.

A jaká je situace v Ústeckém kraji? Za posledních 24 hodin přibylo v regionu 627 nových případů, což je oproti minulé sobotě o osm nemocných více. V pátek v kraji přibylo 1 011 infikovaných. Tady se jedná o pokles, testy tedy odhalily o 319 případů méně, než minulý pátek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru