Na trati mezi Děčínem a Prahou přibude další bezbariérová stanice. Budou tu nové výtahy i kamerový systém
Ilustrační foto
Děčín

Roudnice nad Labem - Na koridorové trati mezi Prahou a Ústím nad Labem přibude další bezbariérově přístupná stanice – Roudnice nad Labem. V rámci plánované rekonstrukce se současná vnější a ostrovní nástupiště zvýší, což zajistí pohodlný přístup do vlaků. Na nástupiště se cestující dostanou novými výtahy.

Stávající úrovňová nástupiště nahradí jednostranné ostrovní taktéž s novým výtahem a schodištěm. Na tyto stavební práce nyní Správa železnic hledá zhotovitele. Během realizace projektu projde zásadní obnovou i podchod, vedle nových výtahů se také částečně nahradí jeho původní konstrukce. Stavební úpravy proběhnou také ve výpravní budově, opraví se schodiště a doplní nový orientační systém. Nástupiště a podchod dostanou zcela nové osvětlení, v celé stanici bude zřízen nový kamerový systém. V souvislosti s výstavbou nového nástupiště a uspořádáním kolejí se také upraví trakční vedení a stávající zabezpečovací zařízení. Rychlost průjezdu stanicí zůstane na 130 km/h pro klasické soupravy.

Součástí nově vypsané zakázky na stavební práce je podmínka, která stanovuje nejvyšší přípustnou nabídkovou cenu ve výši 344 644 671 korun bez DPH. Začátek realizace stavby se předpokládá na sklonku letošního roku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru