FOTO OD VÁS: Školáčci v první třídě vládě vadí, davy bez roušek u továren jsou v pořádku
Dav lidí před továrnou Mondi ve Štětí. Foto: čtenář
Děčín

Ústecký kraj – Opatření postavená na hlavu? I tak to vypadá podle snímků, které má redakce k dispozici od jednoho ze čtenářů. Zatímco musí děti zmizet ze škol, aby se omezilo přenášení infekcí, davy dospělých spolu každé ráno čile komunikují před severočeskými továrnami.

„Máme jeden pokus. Jeden pokus, který musí být úspěšný. Úspěšný v tom, abychom i tentokrát nárůst epidemie zvládli,“ uvedl premiér Andrej Babiš, když představoval nová opatření platná od středy. Do škol nebudou smět ani děti na prvním stupni, zavřou se restaurace, omezí se skupinky na šest osob. Od dětí se prý infekce přenáší na rodiče a dále do rodin.

Uzavírat zcela ekonomiku ale vláda nechce. Je ale možné, že opatření dostatečně nezaberou. Pokud se bude nemoc šířit dál, může to být kvůli pracovním kolektivům i velkým továrnám. Že rozestupy ani roušky při těsném kontaktu lidem nic neříkají, svědčí snímek z úterního rána od vrátnice továrny Mondi ve Štětí. Davy dospělých čekají, až budou moci jít do zaměstnání. Z dalších fotek, které máme k dispozici, je patrné, že roušku má v tu chvíli na sobě sotva každý druhý. Když už ji má někdo nasazenou, tak jen naoko s volným nosem.

Litoměřicko je přitom okresem, který je v Ústeckém kraji nemocí nejvíce zasažen. Aktuálně je zde 769 nemocných, jen za včerejšek přibylo dalších 31 pozitivně testovaných.

Ve venkovních prostorách budou od středy roušky povinné nově na zastávkách hromadné dopravy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru