Kriminalisté obvinili zkušební komisaře i provozovatele autoškoly. Měli přijímat úplatky
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Kriminalisté oddělení hospodářské kriminality děčínského územního odboru v úterý 6. října 2020 zahájili trestní stíhání 4 osob v případu ovlivňování průběhu závěrečných zkoušek při získávání řidičského oprávnění na Děčínsku.

Dva muži, zkušební komisaři, byli obviněni z přečinu zneužití pravomoci úřední osoby a ze zločinu přijímání úplatku. Přijetí úplatku bylo prokázáno u 23 případů. Oba komisaři měli provádět po delší dobu zkoušky žadatelů o řidičská oprávnění v rozporu s právními předpisy. Svoji pravomoc zneužili u 722 žadatelů o řidičské oprávnění.

Dále byla obviněna ze zločinu podplácení jedna žena a provozovatel autoškoly, kteří měli opakovaně poskytovat zkušebním komisařům finanční a jiné úplatky za to, že jako zkušební komisaři žadatelům o řidičská oprávnění odkontrolují a opraví testy v aplikaci Ministerstva dopravy ČR, tak aby testy byly plněny. Finanční hotovost měli předávat minimálně od začátku tohoto roku po dobu sedmi měsíců.

"Kriminalisté v souvislosti s tímto rozsáhlým případem zasahovali na několika místech, i v sídle zkušebních komisařů na Odboru správních agent a dopravy Městského úřadu Varnsdorf. Provedli tři domovní prohlídky a jednu prohlídku nebytových prostor, přičemž zajistili finanční hotovost v částce přesahující jeden milion korun a valuty. Tyto finanční prostředky by měly podle kriminalistů pocházet z trestné činnosti. Ve věci probíhají nadále úkony trestního řízení a u tří osob bude podán státnímu zástupci podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby," uvedla policejní mluvčí Jana Slámová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru