Děčín, Hřensko - Celkem tři hasičské jednotky (profesionální hasiči Děčín, dobrovolní hasiči Horní Žleb a Hřensko) vyjely v pondělí v 19:12 k uvolněnému plavidlu, které nekontrolovatelně mířilo po vodě z Děčína k hranicím s Německem.

Jednalo se o utržený katamarán. Hasiči z Děčína se na místo, směrem ke Hřensku, vydali člunem, zároveň vyjeli i dobrovolní hasiči z Horního Žlebu a Hřenska. Jednotka Hřensko mezitím dostala zprávu, že plavidlo je přibližně kilometr před Hřenskem. Za pomoci německého motorového přívozu se jim podařilo katamarán odchytit a zabezpečit. Poděkování patří právě obsluze přívozu, která včas zareagovala o pomohla hasičům. Celá záchranná akce trvala jen několik minut. Ke zranění osob nedošlo. Utržené plavidlo mohlo svou jízdou ohrozit jiná plavidla v řece.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru