V 53 školách v Ústeckém kraji je alespoň jeden případ koronaviru. Nemoc mají i hokejisté, v karanténě jsou úředníci
Šíření nemoci pomáhá zabránit home office i distanční výuka. Ilustrační foto: CC0
Děčín

Ústecký kraj – K nedělnímu odpoledni bylo v Ústeckém kraji hlášeno 114 nových případů onemocnění covid-19. Jedenadvacet osob se vyléčilo, nikdo s covidem nezemřel. Stále jsou hlášené nové případy onemocnění ze školských zařízení na území celého kraje. O nových případech detailněji informovala podbořanská radnice, kde se ukázal pozitivní test u jednoho zaměstnance města.

Výskyt alespoň jednoho případu onemocnění covid-19 hlášen v 53 školských zařízeních. V okrese Děčín je uzavřená jedna základní a jedna mateřská škola.

V okrese Chomutov je uzavřený 2. stupeň v 7. ZŠ Hornická Chomutov a stále přibývají nové případy onemocnění v souvislosti s tímto výskytem.

Byla nahlášená jednotlivá onemocnění z gymnázia v Chomutově a v Mostě. V okrese Louny onemocněl student pražské konzervatoře, odkud je hlášený výskyt onemocnění covid-19, jsou hlášená další onemocnění ve výskytu v OA a SOŠ Fr. Fajtla v Lounech.

Pokračuje výskyt onemocnění u pacientů a zaměstnanců geronto stanice v Psychiatrické léčebně Petrohrad v okrese Louny.

V okrese Děčín je v izolačním režimu jedna stanice Nemocnice Varnsdorf, kde onemocnělo 14 pacientů a čtyři zdravotníci.

V okrese Most je aktuálně řešen výskyt covid-19 mezi hráči hokeje i členy realizačního týmu v juniorském týmu HC Litvínov a v A-týmu HC Litvínov. Ojediněle jsou hlášené importované případy onemocnění z Ukrajiny.

Jeden ze zaměstnanců města Podbořany má prokázán pozitivní test na covid. Zaměstnanec není přímo úředník, avšak přišel s úředníky do styku. Někteří úředníci mají nařízenu karanténu od hygienické stanice, některým nařídil karanténu zaměstnavatel, a půjdou na test na covid-19.

Údaje k pondělní patnácté hodině, ke které jsou vždy aktuálně vydávány statistiky krajskou hygienickou stanicí, nebyly v době vydání článku ještě k dispozici.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru