Dalším přírůstkem z děčínské zoo je kotě rysa ostrovida
Foto, zdroj: zoo Děčín
Děčín

Děčín - Letošní rok v děčínské zoologické zahradě opravdu velmi přeje odchovům. Řadu mláďat opět po roce rozšířil pár rysů ostrovidů, který přivedl na svět jedno zdravé kotě. Narodilo se na konci měsíce května, v současné době je tedy zhruba šest týdnů staré.

„Samice ho dlouhou dobu schovávala v porodní boudě a až v posledním týdnu začali ošetřovatelé pozorovat, že se mládě osměluje, vychází ven a začíná zkoumat okolí svět. Jeho pohlaví prozatím neznáme,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. Současný chovný pár rysů ostrovidů sestavila děčínská zoo v roce 2016. Samec je šestiletý a pochází ze Zoo Liberec, samička má 4,5 roku a přicestovala ze Zoo Hluboká. V loňském roce společně odchovali 3 mláďata.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru