OPRAVDU SE STALO: Ve smíšeném zboží nabízeli rostliny konopí
Foto: Celní správa ČR
Děčín

Markvartice - Květináče se vzrostlými rostlinami konopí, z kterého se získává marihuana, objevili ústečtí celníci při kontrole prodejny smíšeného zboží na Děčínsku.

Mobilní hlídka celníků prováděla v uplynulých dnech kontrolu jednoho z obchodů v obci Markvartice. Při vstupu do provozovny bylo hlídkou zjištěno, že se v nabídce rostlin na pultech u vchodu nachází i osm květináčů s rostlinami konopí.

2306konopikz2

Foto: Celní správa ČR

Nasazený služební pes následně zavedl celníky na krytou, uzavřenou prodejní verandu, kde celníci objevili mezi ostatními květinami dalších 22 kusů květináčů s pěkně vzrostlými rostlinami konopí. Dosahovaly výšky 10 až 30 centimetrů. Provedený test reagoval pozitivně na kanabis.

2306konopikz3

Foto: Celní správa ČR

Pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy či přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu, byl případ i s 30 rostlinami konopí na místě předán Službě kriminální policie a vyšetřování Děčín. Třiatřicetiletému Asiatovi hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

2306konopikz4

Foto: Celní správa ČR

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru