Nezletilí mladíci popíjeli alkohol v lesoparku. Nadýchali skoro jedno a půl promile
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - Dva mladé muže při konzumaci alkoholických nápojů přistihli strážníci při kontrolní činnosti v sobotu v lesoparku Kvádrberk. Jednalo se o nezletilé mladíky, kteří si zakoupili alkohol v provozovně smíšeného zboží na Masarykově náměstí. Orientační dechová zkouška u mladíků naměřila okolo 1,36 promile alkoholu v krvi.

Po tomto úkonu byly děti předány zákonným zástupcům, které strážníci rovněž poučili o tom, že jsou za chování a jednání svých dětí odpovědní a jsou povinni je vést k řádnému způsobu života. Kromě toho, že strážníci o závadovém chování dětí vyrozuměli orgán sociálně-právní ochrany dětí, také navštívili zmíněnou provozovnu smíšeného zboží, kde mluvili s majitelem.

"Tento jim sdělil, že při prodeji alkoholu dětem byla přítomna jeho žena. Hlídka majiteli sdělila, že v tomto případě se jedná o podezření z protiprávního jednání, celou věc pak zadokumentovala a předala příslušnému správnímu orgánu," dodává mluvčí městské policie Tomáš Pavlík.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru