Dva nové případy nakažených v Ústeckém kraji, zemřel další člověk a poslanci prodloužili nouzový stav
Mobilní armádní odběrový tým. Vojáci dělají po celém Česku stovky odběrů denně. Foto: Armáda ČR
Děčín

Ústecký kraj - Počet osob s pozitivním testem na nový koronavirus v Ústeckém kraji dosáhl k úterní 17. hodině na číslo 482. Za posledních 24 hodin přibyly dva nové případy, z toho jedna osoba z Mostecka a jedna z Litoměřicka.

Za poslední den je ale také známo pět dalších vyléčených pacientů, tři na Mostecku a dva na Teplicku. Dohromady jich je v kraji už 256. Bohužel ale přišla i špatná zpráva o úmrtí jedné osoby s nemocí covid-19, a to z okresu Litoměřice.

Hygienici v Ústeckém kraji indikovali k testování od začátku epidemie již 7384 osob.

V pondělí začala druhá vlna uvolňování opatření, které vláda proti původnímu plánu urychluje. Přehled nově otevřených obchodů či služeb zde. Zároveň požádala poslance o prodloužení nouzového stavu v Česku o další měsíc. To zcela nevyšlo. 

Vláda původně navrhla prodloužit nouzový stav v souvislosti s epidemií viru SARS-CoV-2 do 25. května. Sněmovna včera po celodenní diskusi schválila datum 17. května.

Počty případů podle okresů:

Okres Počet případů Mezidenní nárůst     Počet již uzdravených Mezidenní nárůst uzdravených
Litoměřice      242 1 73 0
Ústí nad Labem     79 0 67 0
Děčín 43 0 38 0
Teplice 43 0 33 2
Most      31 1 17 3
Chomutov 21 0 16 0
Louny 23 0 12 0
        
   Zdroj: KHS Ústeckého kraje

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru