Sousedé měli strach o seniora, o pomoc požádali policii. Policisté hned rozjeli pátrací akci
Ilustrační foto: Policie ČR
Děčín

Ludvíkovice - Před dvěma týdny se na policistu, který bydlí v Ludvíkovicích na Děčínsku, obrátili sousedé s žádostí o pomoc, protože od večera předešlého dne neviděli 68letého seniora, který v obci bydlí, a měli strach, zda se mu něco nestalo.

Vzhledem k věku pohřešovaného, jeho zdravotnímu stavu a nepříznivým meteorologickým podmínkám byla důvodná obava o jeho život a zdraví, proto policisté v co nejkratší době po přijetí oznámení zorganizovali pátrací akci.

Vzhledem k rozlehlému a v mnoha místech těžko přístupnému terénu v okolí obce požádali o pomoc leteckou službu, vrtulník ale s ohledem na nevhodné klimatické podmínky nemohl vzlétnout. Na místo se sjely veškeré dostupné hlídky z okolí a o pomoc byli požádáni i policisté ze Speciální pořádkové jednotky. V okolí míst, kde policisté předpokládali možný výskyt seniora, v rojnicích prohledávali terén, po několika desítkách minut se policistům z SPJ podařilo silně podchlazeného muže vypátrat v roklině, kterou protéká Kumpoltický potok. Ihned mu poskytli první pomoc, zabalili ho do isotermické fólie a na nosítkách snesli z těžko přístupného místa v terénu na silnici, kde jej předali do péče záchranářů.

"Z místa byl transportován do nemocnice, kde byl hospitalizován, v současné době je již v pořádku. Díky rychlému nasazení sil a prostředků se podařilo zachránit lidský život, což bylo pro policisty, kteří se akce zúčastnili, velkým zadostiučiněním," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru