Opilý řidič ujížděl před strážníky, riskantní jízdu v protisměru završil uvíznutím na chodníku
Ilustrační foto
Děčín

Děčín - V sobotu ve večerních hodinách operační důstojník přijal oznámení, týkající se podnapilého řidiče vozidla Škoda Octavia, který se pohybuje po ulici Ústecká. Hlídka okamžitě vyrazila na místo události. Při příjezdu k místu strážníci spatřili vozidlo odpovídající popisu.

"Řidič, když si všiml hlídky městské policie, která se jej snažila zastavit pomocí výstražného zařízení s nápisem STOP, nereagoval a snažil se z místa ujet směrem k nákupnímu centru Tesco. Svou riskantní jízdu završil průjezdem kruhového objezdu v protisměru jízdy, kde ohrozil protijedoucí vozidlo a následným pokusem o přejezd tamního chodníku, kde s vozidlem uvízl," uvedl mluvčí městské policie Tomáš Pavlík.

I toto řidiče neodradilo a nehodlal se strážníkům vzdát, proto začal před hlídkou utíkat směrem k čerpací stanici. Hlídce se řidiče podařilo zadržet za použití donucovacích prostředků v ulici Předmostí. Aby zamezili jeho dalšímu pokusu o útěk, přiložili muži pouta.

"Následně vyrozuměli Policii České republiky, která se na místo následně dostavila a věc si převzala k dalším úkonům. Řidič je podezřelý hned z několika protiprávních skutků, jelikož následnou kontrolou bylo zjištěno, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění a před jízdou požil alkoholické nápoje," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru