Systém eCall přivolal k nehodě všechny složky IZS
Foto, zdroj: Hasiči Varnsdorf
Děčín

Horní Jindřichov - Dvě hasičské jednotky (profesionální hasiči Varnsdorf a dobrovolní hasiči Rumburk) vyjely v neděli ve 4:45 k dopravní nehodě osobního automobilu. Oznámení o nehodě přišlo z velkého kruhového objezdu v Horním Jindřichově na operační středisko od automatického tísňového volání eCall. Služba eCall je systém používaný u vozidel v EU, který v případě vážné dopravní nehody automaticky zavolá na bezplatné číslo tísňového volání 112. Systém lze aktivovat i ručně stisknutím tlačítka.

Na místo vyrazily i ostatní složky IZS, průzkumem bylo zjištěno, že se naštěstí jednalo o nehodu osobního vozidla Audi bez zranění osob. Posádka vozidla byla převezena z místa na služebnu PČR, jednotky tak provedli pouze odpojení autobaterie a kontrolu, zda z vozu neunikly provozní náplně. Vozidlo se nacházelo mimo komunikaci, bylo protipožárně zajištěno, neunikaly z něj provozní náplně, proto se hasiči SDH Rumburk a HZS Varnsdorf vrátili na základnu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru