Z městského lesa zmizel stoletý dub. Případem se zabývá policie
Zdroj: www.varnsdorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Přes sto let starý dub pokácel a odvezl neznámý pachatel z příměstského lesa nedaleko hřiště za místní nemocnicí. Případem se zabývá policie.

V příměstském lese u hřiště za místní nemocnicí neznámý pachatel pokácel a ukradl mohutný stoletý dub. Šlo o jeden z největších stromů v lese, navíc o jeden z posledních pozůstatků bývalého císařského parku. Zbyl po něm jen smutný pařez a velké prázdné místo. Jen dřevo ze stromu by na pile mělo cenu desítky tisíc. Jeho ekologická a estetická hodnota je zároveň obtížně vyčíslitelná. Jeho pokácení a zpracování na místě muselo trvat několik hodin, dřevo podle stop na místě odvážel traktor.

1812dubkz2

Místo, kde dub stál. Zdroj: www.varnsdorf.cz

Případní svědci, kteří si kácení všimli, se mohou ozvat na tel. 417 545 152 (případně klapka 150, 153) a policistům upřesnit dobu, kdy k pokácení došlo a snad i identifikovat pachatele. Strom měl obvod zhruba 3,5 metru, byl odhadem 130 let starý a rostl asi 140 metrů za studánkou u lesní cesty, místo je patrné z přiložené mapky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru