Od neděle hoří u Litoměřic skládka. Zasahovali i hasiči z Děčínska
Foto: Pavel Pech HZS ÚK
Děčín

Želechovice - Šest hasičských jednotek vyjelo v neděli 1. 12. 2019 k požáru skládky komunálního odpadu u Čížkovic - Želechovic, okres Litoměřice. Hořelo na ploše přibližně 50x50m, zasahovalo 32 hasičů. Skládka byla rozhrabávána a prolévána vodou. Na místo je povolán bagr z Jihlavy na rozhrabávání odpadu. Požár se zatím nepodařilo lokalizovat, Na místo byla povolána další těžká technika. Zásah se zřejmě protáhne na více dní.

2. 12. (8:18) Zásah u požáru komunálního odpadu na skládce u Želechovic - Siřejovic pokračuje. Odpad je rozhrnován nakladačem a buldozerem. Hasiči jej prolévají vodou. Na místo byl vyžádán měřící vůz na měření látek v ovzduší.

0412skladdva

2. 12. (14:50) Zásah u požáru komunálního odpadu na skládce u Želechovic - Siřejovic pokračuje. Povolaná Laboratoř HZS Třemošná provedla měření koncentrací v přilehlých oblastech, naměřeno pouze stopové množství škodlivin, nejsou potřeba zvláštní opatření, přilehlým obcím se doporučuje nevětrat.

3. 12. Zásah na skládce komunálního odpadu u Želechovic - Siřejovic pokračuje. Na místě zasahuje deset hasičských jednotek. Síly a prostředky byly navýšeny.

3. 12. (11:39) Na skládce komunálního odpadu u Siřejovic zasahuje nyní 21 jednotek 73 hasičů. Prolévání a rozhrabávání odpadu bude trvat dnes do 19:00. Hromadu proměří termokamera. Na noc bude ponechána jedna jednotka jako dozor. Pokud bude vše v pořádku. Firma by měla zítra odpad zavážet zeminou.

0412skladtri

4. 12. 2019 Na skládce u Siřejovic byl požár včera (3. 12. 2019) v 17:17 lokalizován a dnes v 7:09 byla nahlášena likvidace. V 7:51 bylo ale nalezeno skryté ohnisko, takže nyní probíhají dohašovací práce.

Při likvidaci požáru pomáhali i hasiči z Děčínska.

Zdroj: Lukáš Marvan-HZS

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru