Děčín: Dobrovolní hasiči ze Starého Města dostali nové auto
Foto: JSDH Staré Město
Děčín

Děčín, Staré Město - Jednotka sboru dobrovolných hasičů (JSDH) v Děčíně na Starém Městě získala nový výjezdový automobil pro osm osob. Jeho pořizovací cena byla      1 155 000 korun. Město Děčín, pod nějž JSDH spadá, získalo na nákup automobilu dotaci 450 tisíc korun od Ministerstva vnitra a 300 tisíc korun od Ústeckého kraje. Ze svého rozpočtu doplatilo částku 405 tisíc korun.

„Je pro nás důležité, aby naši dobrovolní hasiči měli k dispozici dobrou a spolehlivou techniku,“ říká primátor města Jaroslav Hrouda s tím, že k obnově techniky pro JSDH dochází postupně podle finančních možností města. I proto se město snaží v maximální míře využívat dotační tituly.

Nový automobil je mimo jiné vybaven výstražným zařízením, radiostanicí či dvěma požárními světlomety a bude především sloužit k dopravě hasičů na místo zásahu. Auto bylo také speciálně upraveno – má zvýšený podvozek, pohon kol je 4x4, aby s ním hasiči mohli zasahovat také v náročném terénu.

Současný vůz Nissan Patrol kombi používá JSDH ze Starého Města již od roku 2007, přičemž auto bylo vyrobeno v roce 1995. Najeto má 180 tisíc kilometrů a bylo tedy nutné investovat nemalé peníze jak do jeho oprav, tak i do náročné údržby.

2210hasdva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru