V Děčíně vznikne nové multifunkční sportoviště
Současný stav. Foto: Město Děčín
Děčín

Děčín - Město Děčín bude mít nové multifunkční sportoviště. Sportoviště vznikne na místě současného skateparku a hokejbalového hřiště u zimního stadionu. Celá stavba vyjde na bezmála 34 000 000 korun, začít stavět by se mělo již během září, město v pátek 6.9. předalo zhotoviteli staveniště.

„Předpokládáme, že přibližně patnáct milionů korun by měla pokrýt dotace od ministerstva školství,“ říká Vladislav Raška, náměstek primátora s tím, že její přesná výše se bude odvíjet od celkových uznatelných nákladů ve smyslu splnění podmínek dotace.

„Místní areál byl roky v zanedbaném stavu, jsem proto rád, že tu vznikne nové sportoviště. Jednou z priorit vedení města je podpora sportu, a toto je další krok, aby si lidé v našem městě měli možnost jít zasportovat,“ dodává náměstek.

Na místě vzniknou dvě multifunkční hřiště s umělým povrchem. Na jednom hřišti se bude moci hrát například malý fotbal, volejbal, nohejbal, tenis či basketbal, na druhém pak hokejbal a in-line hokej. Součástí areálu bude také betonový skatepark, šatny, toalety a sprchy. Areál bude mít i umělé osvětlení.

„Multifunkční sportoviště za zimním stadionem bylo hodně diskutované téma. Jsem proto rád, že vznikne. Věřím, že se díky němu podaří v Děčíně přilákat ke sportu více dětí,“ říká radní pro sport Jakub Houška.

0809sportdva

Současný stav. Foto: Město Děčín

Letos bylo například otevřeno workoutové hřiště v Březinách pro venkovní posilování. Hřiště bylo postaveno v rámci akce Tvoříme Děčín. Další podporou sportu je letošní otevření školních hřišť v odpoledních hodinách či o víkendu pro veřejnost, která si na nich může bezplatně zasportovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru