Řidiči museli zalovit v peněženkách. Dva doplatili na rychlou jízdu, další zapomněli na pásy
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - Děčínští dopravní policisté se minulý týden zapojili do krajské dopravně bezpečnostní akce, která byla naplánována na pátek 23. srpna 2018. Cílili především na řidiče a jejich vztah k alkoholu a jiným návykovým látkám během jízdy motorovým vozidlem.

V průběhu opatření zkontrolovala dvoučlenná hlídka patnáct motorových vozidel. Kontrolám neunikli řidiči projíždějící např. v blízkosti Arnoltic, Ludvíkovic, Hřenska, Růžové a centra města Děčína. Osm z nich si z kontroly odneslo následek v podobě dopravního přestupku. Dva řidič i sešlápli rychlostní pedál příliš. Tři zapomněli použít bezpečnostní pás a jednou došlo i neuspokojivý stav motorového vozu. Jeden incident policisté postoupili k dalšímu projednání správnímu orgánu. Sedm vyřešili na místě uložením blokové pokuty.

"Za nepřiměřenou rychlost putuje do státního rozpočtu celkem čtyři tisíce českých korun. Za opomenutí užití bezpečnostních pásů dohromady 1.600,- Kč. Za ostatní blíže nesledované prohřešky odešlo zbývajících patnáct set českých korun," uvedla policejní mluvčí Petra Trypesová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru