VIDEO: Takto se v zóně Triangle otevírá továrna na pneumatiky za miliardu dolarů!
V Nexenu se konal slavností ceremoniál. Foto: Oldřich Hájek
Děčín

Žatec - Korejský výrobce pneumatik Nexen Tire slavnostně otevřel u Žatce svůj první evropský závod. Na slavnost přišly stovky hostů. Továrna stála miliardu dolarů.

Událost, které se účastnilo přes 350 hostů, byla oslavou dokončení evropské továrny, ale také zkompletování sítě čtyř hlavních globálních celosvětových center Nexenu pro výzkum a vývoj. Tu tvoří Centrální výzkumný institut v korejském Soulu, výzkumná a vývojová centra v Evropě a v Severní Americe a konečně právě závod Nexen Tire Europe v Žatci.

„Uvědomujeme si, jak je důležité být co nejblíže našim zákazníkům a pomáhat plnit jejich obchodní požadavky i potřeby. Vytvořili jsme proto základnu, díky které můžeme reagovat na poptávku klientů ještě promptněji a pružněji,” řekl Travis Kang globální CEO Nexen Tire. „Otevření žateckého závodu znamená pro Nexen Tire v globálním měřítku významné navýšení produkční kapacity a je zásadním milníkem pro rozvoj celého průmyslu,” dodal Kang. "Žatecká továrna je v tuto chvíli to nejlepší, co lze postavit," poznamenal Kang.

https://www.youtube.com/watch?v=XaB6N7v9cAk

"Jde o jednu z nejvýznamnějších investic v České republice za posledních deset let. Myslíme si, že je to oboustranně dobrá volba, že se Nexent Tire rozhodl pro Česko," uvedl Petr Očko, náměstek ministra průmyslu a obchodu.

V rámci slavnostního otevření proběhla prohlídka nového “chytrého” závodu. Žatecká továrna patří mezi nejmodernější továrny na výrobu pneumatik na světě a je významná především vysokou mírou produktivity i kvality výroby díky zdokonaleným procesům automatizace při práci se základními surovinami, výrobě, kontrole kvality i distribuci.

Továrna Nexen Tire v Žatci byla spuštěna ve zkušebním provozu letos v dubnu. Díky strategické poloze nabízí výbornou dostupnost pro největší evropské odběratele ze zemí jako Německo, Francie nebo Velká Británie. Továrna se stane základnou pro produkci, výzkum a vývoj nových technologií na výrobu pneumatik. Závod Nexen Tire by měl do konce tohoto roku vyexpedovat až 3 miliony pneumatik. Do roku 2022 očekává Nexen navýšení výrobní kapacity až na 11 milionů kusů pneumatik ročně.

Dnes Nexen Tire v Žatci zaměstnává přes 850 zaměstnanců z blízkého okolí. V roce 2022 plánuje továrna nabídnout celkově až 1300 pracovních míst. V současné době Nexen Tire urychluje nábor zaměstnanců a pomáhá rozvíjet region nejen díky hospodářskému rozvoji, ale i podpoře projektů spojených s ochranou životního prostředí. To dokazuje i chystané založení Ekologického fondu Nexen.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru