Vlak narazil do sesuvu půdy. Záchranáři a hasiči měli u Hřenska cvičení
Foto, zdroj: Týdeník Policie
Děčín

Děčín, Hřensko, Schöna - Nedaleko německé Schöny, přes řeku Labe od Hřenska na Děčínsku došlo v sobotu po 17. hodině k nehodě vlaku, který narazil do sesuvu půdy. Podle prvotních informací došlo ke zranění 300 lidí. Naštěstí šlo o největší cvičení záchranných složek v Sasku Schöna 2019.

Na místo neštěstí okamžitě vyjelo několik desítek vozů sanitek, hasičů, policistů a vzlétl také vrtulník. Hned u Cyklostezky vzniklo provizorní záchranářské městečko. Přes řeku jezdily desítky lodí, k přepravě zraněných sloužil také přívoz.

2608hasicictyri

Foto: Týdeník Policie

Cvičení trvalo do pozdních večerních hodin, kdy také na místo přiletěl armádní vrtulník s termokamerou. Může se také stát, že zranění můžou od nehody uprchnout a následně zkolabovat.

2608hasicidva

2608hasici

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru