Proběhlo další jednání o budoucnosti Lužické nemocnice. Kraj navrhl další postup
Ilustrační foto. Zdroj: www.nemrum.cz
Děčín

Rumburk - Ve středu 17. července proběhlo jednání na krajském úřadu, kterého se zúčastnil Ing. Lumír Kus - starosta Rumburku, Ing. Karel Schäfer - předseda představenstva LNaP, RSDr. Stanislav Rybák - náměstek hejtmana pro zdravotnictví, Ing. Petr Severa - vedoucí odboru zdravotnictví.

Dále byli přítomni mediátoři, které pověřil ministr zdravotnictví, Bc. Jan Richter - předseda finančního výboru Ústeckého kraje a Ing. Jan Schiller - poslanec, člen Podvýboru pro ekonomiku ve zdravotnictví, zdravotní pojištění a přímo řízené organizace.

Ze stran Ústeckého kraje byl navržen harmonogram dalšího postupu. Základními milníky jsou:

  • 20. 7. 2019 - finální výstup z auditu
  • 23. 7. 2019 - jednání Krajské zdravotní na VZP
  • 24. 7. 2019 - jednání VZP na Ministerstvu zdravotnictví
  • 5. 8. 2019 - pravděpodobný termín jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje

"V případě odsouhlasení krajským zastupitelstvem vstupu do řešení LNaP bude potřeba provést další kroky. Předpoklad kraje je, že LNaP zajistí stažení návrhu na insolvenci a město odsouhlasí uhrazení ztráty za rok 2018. V nabídce VZP je převzetí části dluhů za rok 2019 s tím, že VZP zpětně proplatí úhradu výkonů za výhodné sazby a to za 210 dnů. Tím by finanční zátěž Rumburka byla nižší. Děkuji zdravotnickému personálu nemocnice, že se zatím drží. Teď je na řadě kraj a Krajská zdravotní, aby ukázali svou vůli v reálu," dodává starosta Lumír Kus.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru