Dva lidé z Děčínska se nakazili klíšťovou encefalitidou. Stoupá i výskyt lymeské borreliózy
Ilustrační foto: Pixabay.com
Děčín

Děčínsko - V 26. týdnu 2019 byly v Ústeckém kraji hlášeny 2 případy klíšťové encefalitidy, oba z okresu Děčín. Onemocněla mladá žena, která se současně s klíšťovou encefalitidou nakazila i lymeskou borreliózou, a muž středního věku, který pracuje v lese. Ani jeden nebyl proti klíšťové encefalitidě očkován.

Současně stoupá i výskyt lymeské borreliózy, jen v 26. týdnu 2019 bylo v Ústeckém kraji hlášeno 10 potvrzených onemocnění. Obě dvě onemocnění přenášejí klíšťata, ale pouze proti klíšťové encefalitidě je možné se chránit očkováním.

Proto je důležité nezapomínat na vhodné oblečení a obuv při pobytu v přírodě, používat repelenty a po příchodu domů vždy zkontrolovat, zda na sobě člověk nemá přisáté klíště. Pokud na sobě najdeme přisáté klíště, je třeba ho co nejdříve opatrně odstranit a ranku vydezinfikovat.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru