Z tiskové zprávy: Revitalizace děčínských Podmokel bude trvat déle
Ulice Prokopa Holého, zastávka MAD. Ilustrační snímek, foto: Štěpánek
Děčín

Děčín - Obnova historické části Podmokel v Děčíně se protáhne o několik měsíců. Při realizaci stavby totiž došlo k několika neočekávaným překážkám, které vedly k pozastavení prací, a tím i prodloužení termínu dokončení.

„Při zpracování projektové dokumentace poskytl vlastník sítě podzemního plynárenského zařízení nepřesné údaje o trase vedení jeho zařízení. Na tuto skutečnost se přišlo při výkopových pracích pro osazení pěti stromů v dolní části ulice Prokopa Holého. Několikrát jsme celou situaci s vlastníkem sítě projednali, nicméně jediným řešením je pro něj přeložka zařízení,“ popisuje náměstek děčínského primátora Vladislav Raška s tím, že je potřeba upravit projektovou dokumentaci.

Povolení k výkopovým pracím se očekává během července, samotná výsadba stromů bude ale moci proběhnout až v době vegetačního klidu. Tím se termín dokončení celé stavby výrazně prodlouží.

„Vnímáme, že si veřejnost přeje, aby byla revitalizace Podmokel dokončena co nejdříve. Tyto a další komplikace ale zkrátka nejsme schopni ovlivnit,“ dodává Vladislav Raška.

Do harmonogramu prací již loni výrazně zasáhla Římskokatolická farnost Děčín IV, která v době, kdy bylo vydáno stavební povolení, nečekaně požádala o změnu stavby oproti schválené projektové dokumentaci. Práce kolem kostela tak byly pozastaveny.

„Spolu s právníky jsme s vlastníkem pozemku jednali, nicméně vlastník odmítl jakýkoliv kompromis. Tím došlo k výraznému zpoždění stavby,“ dodává primátor Děčína Jaroslav Hrouda. I v tomto případě dochází k přepracování projektové dokumentace.

Podle uzavřené smlouvy na revitalizaci Podmokel má zhotovitel na provedení stavby 435 dní. Pokud se ale na stavbě nepracuje, doba trvání realizace se tím prodlužuje o tolik dní, o kolik byly práce pozastaveny.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru