Foto: V příhraničí Šluknovského výběžku se uskutečnilo mezinárodní cvičení záchranářů
Foto: Tomáš Straka
Děčín

Ústecký kraj, Dolní Poustevna/Sebnitz - V sobotu 13. dubna se v příhraničí Šluknovského výběžku uskutečnilo mezinárodní metodické cvičení záchranářů PREHOSPITAL CIRCLE 2019. Cvičení se konalo v rámci projektu Přeshraniční spolupráce a vzdělávání v oblasti zdravotnických služeb. Letošní ročník pořádal Deutsches Rotes Kreuz Sebnitz ve spolupráci se Vzdělávacím a výcvikovým centrem ZZS ÚK.

Cvičení se zúčastnilo pět českých posádek ze ZZSÚK a pět německých posádek z DRK. Na záchranáře čekalo celkem deset stanovišť, pět stanovišť v Sebnitz a jeho blízkém okolí a dalších pět v blízkém českém příhraničí, zejména v obci Dolní poustevna, Horní Poustevna, Lipová. Záchranáři museli zvládnout situace s kterými se můžou setkat v reálném výjezdu. Své znalosti a dovednosti tak prokázali při zásahu u postřeleného, u vážného úrazu po pádu na lezecké stěně, dále se vypořádat s resuscitací tonoucího a podchlazeného dítěte nebo uštknutí hadem. Metodické cvičení bylo pořadateli velmi dobře připraveno a taktéž ze strany zúčastněných posádek velmi kladně hodnoceno. Nejúspěšnějšími posádkami německé záchranné služby DRK se staly týmy z Annaberg, Sebnitz a Dippoldiswalde. Z českých týmů ZZS ÚK nejlépe obstály posádky Teplice, Louny a Ústí nad Labem.

2204zachctyri

Foto: Tomáš Straka

 „Cílem cvičení bylo především seznámení a spolupráce záchranářů z obou stran hranice, vzájemné předávání zkušeností a dovedností při záchraně lidských životů. Pro občany česko-německého příhraničí Ústeckého kraje tak padly pomyslné hranice,“ řekl k sobotnímu cvičení mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník.

2204zachdva

2204zachpet

2204zachsest

2204zachtri

2204zachsedm

2204zachosm

Foto: Tomáš Straka

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru