OTEVÍRÁME – hlásí státní zámek Benešov nad Ploučnicí
Foto, zdroj: zámek Benešov nad Ploučnicí
Děčín

Benešov nad Ploučnicí – Brány státního zámku v Benešově nad Ploučnicí se veřejnosti v letošním roce otevřou již v sobotu 2. března 2019. „Již pátým rokem se snažíme zahajovat sezonu o něco dříve, než na většině památkových objektů,“ poznamenal kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig. V březnu a v dubnu bude zámek přístupný pouze o víkendech, a to v pevně stanovených časech. Prohlídky začínají vždy v 11.00 a 13.30 hodin. V týdnu bude zámek otevřený pouze pro předem objednané skupiny čítající minimálně deset osob.

V dalších měsících, tj. od května do září, bude zámek přístupný již denně, dle platného návštěvního řádu. Stejně jako v loňském roce bude zámek otevřen po celý týden, tedy i v pondělí. „Otevírací doba v pondělí se nám již po několik sezon velmi osvědčila, proto v tom hodláme pokračovat i nadále,“ dodal kastelán. Benešovský zámek je tak jedinou památkou pod správou Národního památkového ústavu v Ústeckém kraji, která má otevřeno i v pondělí.

 

Dění na zámku můžete sledovat i na oficiálních stránkách zámku www.zamek-benesov.cz nebo na Facebooku https://www.facebook.com/zamek.benesov/

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru