Válečníci v dalším utkání vyzvou silný Nymburk. Podaří se udržet domácí neporazitelnost?
Foto: Roman Valenta. Zdroj: www.bkdecin.cz
Děčín

Děčín - Nymburský klub dominuje mužské klubové scéně v ČR již patnáct let. V letošním ročníku jej poznamenala nejen skladba FIBA reprezentačních přestávek, ale také skladba zahraničních hráčů a jejich zdravotní problémy.

Křídelník English opustil tým v září a místo něho přišel zkušený Wright. Další křídelník Smith odchází rovněž, ovšem místo něho přivedl mistrovský klub posilu pod koš - Mike Myers je silový urostlý hráč, který v loňském ročníku Champions League zlobil Nymburk v dresu Oostende. Podle všeho bude Děčín prvním soupeřem v NBL, proti němuž Myers nastoupí.

Z loňského kádru zůstali Lawrence a Davis, jenž absolvoval nespecifikovanou operaci a poprvé nastoupil až v listopadu, místo něho angažoval mistr slovinský dočasný záskok Brodnika. Klub také po letech změnil majitele, když jej (dnes již bývalý) prezident a zároveň předseda ČBF i ČUS Miroslav Jansta převedl do rukou nových majitelů a z aktivního působení v klubu se přesunul do role "největšího fanouška".

Česká osa týmu je stabilně velmi silná a tvoří de facto polovinu národního týmu - jedná se o šest hráčů Jaromír Bohačík, Vojtěch Hruban, Martin Kříž, Martin Peterka, Pavel Pumprla, Tomáš Vyoral a kdyby se dresu se lvíčkem nezřekl, jistě by tam patřil i Petr Benda. Tým pak příležitostně doplňují mladíci z nymburské Basketbalové akademie, z nichž stálým členem "Ačka" je Filip Novotný.

V tomto ročníku se po dlouhé době Válečníci utkali s Nymburkem v přípravě 5.září, kdy ještě mistr neměl právě reprezentanty, hrál tedy se čtyřmi Američany, Bendou, Novotným a dvěma "pomocníky" ze Slovinska (mezi nimi i Brodnik, který později dostal oficiální nabídku na záskok). Děčín přijel do Nymburka v dobrém rozpoložení, nachytal domácí na švestkách a odvezl si výhru 80:88. Dá se čekat, že tým trenéra Amiela přijede nadmíru soustředěný bude chtít potvrdit neporazitelnost v domácí soutěži, kde bezpečně, ač někdy překvapivě malými rozdíly, sbírá vítězné zářezy.

V Lize mistrů Nymburk letos nepředvádí namlsaným příznivcům tak dobré výsledky jako v předchozích letech. Na druhou stranu los skupiny C byl ke Středočechům nemilosrdný a namíchal jim nejsilnější koktejl v soutěži. Francouzský Dijon (prohra o 11 bodů v zemi Galského kohouta), úřadující mistr Champions League AEK Atény (domácí prohra o bod), Panevezys (prohra o 11 v Litvě), belgické Antwerpy (jediná výhra o 8 bodů na domácím hřišti), izraelský vicemistr Jeruzalém (prohra 88:64). Zápas v Děčíně pak zastihne mistra mezi těžkými dvěma posledními duely prvního kola střetnutí ve středu 14.11. v Mardridu proti domácí Fuenlabradě a v úterý 20.11. na pražské Královce proti německému Brose Bamberg.

V Kooperativa NBL je Nymburk zatím tedy bezchybný s osmi výhrami, když naposled doma vlétl na Brno a po drtivém poločase 56:17 nakonec vyhrál 98:63. Nejvíce bodů dal zatím mistr v Kolíně při výhře 95:116. Nejtěsnější výhru si připsal Nymburk v domácím prostředí proti Svitavám 85:77. Bodovými lídry v domácí soutěži jsou Bohačík (14 bodů na zápas), Hruban (12,5), Benda (10,6), ale další střelci jsou velmi vyrovnaní a sestava mistra je dostatečně silná, aby tam byl nebezpečný každý hráč.

Sobotní duel bude sváteční nejen basketbalově, ale také společensky, kdy si připomeneme Den boje za svobodu a demokracii.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru