Dítě v ohrožení! Robert zmizel před týdnem beze stop. Jako Míša minulý rok v Ústí
Policisté spolu s hasiči pročesávají okolí Hranic. Foto: e-karlovarsko
Děčín

Chebsko - Uplynul přesně týden od zmizení třináctiletého Roberta Krause z Hranic na Chebsku. I přes usilovné pátrání policistů, hasičů i dobrovolníků se chlapce stále nedaří nalézt. Policie už začala pracovat s verzí, že se chlapec mohl stát obětí násilného trestného činu. Svého syna se pomocí sociální sítě snaží najít i rodiče pohřešovaného chlapce.

Od soboty 20. října, kdy bylo pohřešování oznámeno, policisté prověřují veškeré informace o pohybu či pobytu chlapce. V úterý vyrazilo do terénu na šest desítek policistů, kteří pročesávali okolí hranic poblíž Aše. Po chlapci pátral také vrtulník s termovizí. Do pátrací akce se zapojili i němečtí policisté, kteří hledali na druhé straně hranice. Bezúspěšně.

Druhý den se vydala necelá stovka policistů včetně hasičů prohledávat celý „hranický výběžek“, tedy město Hranice a jeho okolí. Kvůli silnému větru nemohl být do akce zapojen policejní vrtulník. S ohledem na klimatické podmínky a věk pohřešovaného byl chlapec vyhlášen jako dítě v ohrožení. „Prověřujeme i možnost, zda se chlapec nenachází například v nemocnici, zda nenasedl na nějaký veřejný dopravní prostředek či autostop. Zabýváme se veškerými verzemi, a to včetně násilí,“ řekla pro TN Nova policejní mluvčí Kateřina Böhmová. 

Vyjádření policie pro náš web

https://www.youtube.com/watch?v=f2-5R1T4XqA

Lidé z okolí chlapcova bydliště se dokonce vydávají pátrat takzvaně na vlastní pěst. Na sociální síti se vytvářejí skupinky dobrovolníků, kteří společně pročesávají okolí Chebska.

Matka i otec veřejně promluvili

Matka zmizelého chlapce na sociální síti uvedla, že její syn měl před odchodem z domu zanechat dopis na rozloučenou. "Nalezen dopis "utekl jsem, aby jsi měla klid." Toť pravděpodobně reakce na mou čtvrteční výtku, že místo toho, aby ve svém věku s něčím pomohl, tak mi akorát přidělává starosti," zní vyjádření ženy na sociální síti.

Zoufalost nad zmizením syna projevil i jeho otec, který poukazuje na to, že poměry v rodině nejsou zřejmě zcela v pořádku. „Děkuji všem za to, že hledáte se mnou kluka, já už nevím kudy kam. Roberte, prosím, vrať se, nemusíš se bát. Já tě k matce zpět už nepustím, budu dělat vše proto, aby jsi už netrpěl," napsal včera otec Roberta na sociální síť.

Chlapec odešel v pátek 19. října ze svého bydliště do školy v Aši, poté se měl vrátit domů, kde nechal školní aktovku, převlékl se a odešel neznámo kam. Od té doby se nevrátil zpátky domů. Na sobě měl šedé nebo béžové tepláky, šedou bundu a barevné boty. V pátrání budou policisté pokračovat i v následujících dnech.

2310chlapecpatracka

V případě jakýchkoliv informací k pohřešovanému Robertu Krausovi volejte na bezplatnou telefonní linku 158. Foto: Policie ČR

Případ vzdáleně připomíná záhadné zmizení dvanáctileté školačky Michaely Muzikářové z Ústí nad Labem. Podle výpovědi její matky dívka zmizela cestou do školy. V lednu příštího roku to budou dva roky, co se po Míše slehla zem. Veškerá pátrání dosud nepřinesla žádný výsledek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru