Děčín si proti pražské Kobře vystřílel výhru sedmi góly. Slaví první body
Zdroj: www.hcdecin.cz
Děčín

Děčín - V sobotu přivítali hokejisté Děčína na svém ledě Kobru Praha a díky výhře 7:4 si připsali vůbec první body do tabulky druhé ligy.

Medvědi se dostali už ve třetí minutě do vedení, když přesilovou hru využil přesnou střelou ZDENĚK PETRÁŠ - 1:0. O chvilku později pak měl stejný hráč velkou šanci, při které orazítkoval tyč Moučkovy svatyně. V polovině první třetiny dal Děčínu dvoubrankový náskok DANIEL VOLRÁB, jeho střela se odrazila od jednoho z bránících hráčů Kobry a kotouč skončil za Moučkem - 2:0. Hosté se nevzdali a po ubránění dalšího tlaku Medvědů zahrozili na druhé straně. Dominik Šteiner dorážel kotouč u pravé tyčky Volkeho, prostor tam však nenašel. V osmnácté minutě mohli hosté být zpátky ve hře. Po dělovce Viktora Nestrašila zasahoval vracející se Volke a obrovskou šanci hostů tak zastavil betonem. Poté se už nic nestalo a poprvé do kabin tak šli s lepší náladou Medvědi, kteří měli v zádech dvoubrankový náskok.

Hosté z Kobry ve druhé třetině přidali na tempu a pomalu začali vyrovnávat hru. V devětadvacáté minutě jejich zlepšený výkon přinesl oovce. KAREL DRAHORÁD po pěkně sehrané přesilovkové akci zakončil z levé strany a Pražané byli zpátky - 2:1. Poté si vynutili další tlak před brankou domácího celku a o pět minut později smazali své manko. VIKTOR NESTRAŠIL dorazil za Volkeova záda odražený puk a začínalo se znovu od začátku - 2:2. Dlouho tento stav ale nevydržel. Medvědi v sedmatřicáté minutě strhli opět vedení na svou stranu. PAVEL KORDULE přetavil souvislý tlak Děčína ve vedoucí gól a jeho celku se tak dýchalo zase o něco lépe - 3:2. A minutu před koncem druhé části hry pak vrátil dvougólový rozdíl ZDENĚK PETRÁŠ - 4:2. Domácí tak měli dobře nakročeno k úspěchu v duelu s Kobrou.

Úvodní tlak děčínského celku ve třetí třetině skončil dalším gólem v síti hostů. Před Moučkem se prosadil ROMAN NAVARRA - 5:2. A aby toho nebylo málo, Děčín odskočil na vyšší rozdíl v pětačtyřicáté minutě, když dvěma góly v rozmezí šestatřiceti vteřin odskočili do pětibrankového rozdílu. Postupně se trefili ONDŘEJ SÝKORA a DAVID DRAŠAR a bylo to 7:2. Hosté pak hráli dvojnásobnou početní výhodu, kterou přetavili ve svou třetí branku. DOMINIK ŠTEINER rozvlnil síť za Volkem a vykřesal malou jiskřičku naděje - 7:3. Poté přišla série vyloučení na obou stranách, která rozkouskovala hru. Ta se vrátila zpátky do tempa a ve čtyřiapadesáté minutě se v předbrankovém prostoru nejlépe zorientoval TOMÁŠ ŠŤASTNÝ, který snížil na rozdíl tří gólů. Hosté si v závěru třetí třetiny vytvořili obrovský tlak, třikrát po sobě musel zasahovat Martin Volke a svými zákroky tak Medvědy podržel. Nakonec se už skóre neměnilo a Medvědi si připsali první tři body do druholigové tabulky.

HC Děčín - HC Kobra Praha 7:4 (2:0; 2:2; 3:2)

Branky a nahrávky: 3. Petráš (Navarra), 10. Volráb (Málek, Zajan), 37. Kordule (Navarra, Zdvořáček), 39. Petráš (Navarra, Kordule), 42. Navarra (Kordule), 44. Sýkora (Málek, Volráb), 45. Drašar – 29. Drahorád (Kasík, Nestrašil), 34. Nestrašil, 46. Šteiner (Drahorád, Šťastný), 54. Šťastný (Nestrašil)

Sestava HC Děčín:

Volke (Mazourek) – Hříbal, Kaltenböck (A), Málek, Loukota, Vaněk, Zdvořáček, Balcar – Zajan, Drašar, Volráb (C), Bárdoš, Faigl, Petráš, Kordule, Kopta, Sýkora, Navarra

Autor: Vendula Zdražilová, HC Děčín

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru