Silnici v ulici Partyzánů ve Varnsdorfu pokryl mikrokoberec. Vydržet by měl déle
Zdroj: www.varndorf.cz
Děčín

Varnsdorf - Technologie pokládky mikrokoberce má mnohostranné využití na komunikacích různého druhu. Chrání povrch před pronikáním vody do konstrukce vozovky, zároveň zajišťuje výborné protismykové vlastnosti a prodlužuje životnost degradovaného povrchu o další roky. Stejná metoda se používá například na silnicích a dálnicích ve správě Ředitelství silnic a dálnic.

Touto metodou byla opravena i silnice v ulici Partyzánů mimo části před Městským divadlem Varnsdorf, kde se ještě v letošním roce počítá s celkovou revitalizací parkoviště, které navazuje na opravenou komunikaci. Stejná metoda byla použita také při opravě povrchu parkoviště v ulici Žitavská před panelovými domy č.p. 2840 až 2842. Opraveného povrchu se dočkal také chodník před panelovým domem č.p. 2564 až 2566 v ulici Legií. Varnsdorfská radnice využívá technologii mikrokoberce v místech, kde by bylo nutné řešit opravy odfrézováním starého povrchu. Nový povrch má delší životnost než klasické lokální výspravy, což následně šetří i prostředky na údržbu komunikací.

2007mikrokoberec1

Při aplikaci mikrokoberce dochází k překrytí a označení kanálů na vozovce, které jsou po pokládce následně odkryty a dorovnány. Někdy je také potřeba kanály zvýšit do úrovně vozovky, proběhne tak jejich vyfrézování a vybetonování do potřebné výšky, poté následuje pokládka nového povrchu.

2007mikrokoberec2

3x foto zdroj: www.varndorf.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru