Děčín - Bezmála dvě stě přednášek na základních a středních školách uskutečnila od začátku školního roku děčínská městská policie. Přednáškovou činnost strážníci průběžně rozšiřují i do dalších škol a školních zařízení.

V současné době městská policie zajišťuje přednášky na sedmi středních školách a více než dvacítce základních škol. A zájem o další přednášky je značný. „V současné době mám naplněný kalendář do začátku vánočních prázdnin a začínáme postupně plánovat příští rok. Zájem je poměrně veliký a časové možnosti omezené, ale snažíme se v maximální míře vyjít vstříc všem školám,“ uvedl Lukáš Moudrý, který má přednáškovou činnost u městské policie na starosti.

Městská policie přednáškovou činnost primárně zaměřuje na střední školy a druhé stupně základních škol. V posledních měsících zájem projevily i některé školní družiny a kluby nebo internáty. Tematicky se strážníci zaměřují na základy právního povědomí, drogovou problematiku, násilnou kriminalitu, problematiku nutné obrany a také kyberšikanu. Právě o toto téma mají školy v posledních měsících největší zájem. „Jde o relativně nový fenomén, který ve školách často řeší. Jedná se např. o verbální útoky na internetu, ale i o závažné záležitosti typu neoprávněného vstupu do cizí e-mailové schránky nebo zneužití profilu na sociálních sítích,“ vysvětlil Moudrý. Dodal, že se zástupci škol spolupracuje i v případě, kdy je nutný individuální pohovor s problémovým žákem či studentem.

„Přednáškovou činnost jsme před časem rozšířili a pověřili touto činností právě kolegu Moudrého, který má dlouholeté zkušenosti jako strážník a policista a má potřebné vysokoškolské vzdělání. Přednáškám se věnuje na plný úvazek každý den. Ukázalo se to jako výborná volba. O spokojenosti škol ostatně svědčí to, že kolegu Moudrého několik škol nominovalo na letošní Cenu města,“ doplnil ředitel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru