Transfuzní stanice v Krajské zdravotní hledají nové dárce krve. Možná máte potřebné krevní skupiny
Ilustrační foto: Krajská zdravotní
Děčín

Ústecký kraj - Právě v tuto chvíli možná někdo potřebuje transfuzi krve. Pacienti, kteří jdou na operaci, lidé trpící zhoubným nádorem, těžkou chudokrevností, akutním nebo chronickým krvácením, lidé zranění, těžce popálení a další. Možná můžete pomoci.

Krajská zdravotní, která sdružuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově, hledá v současné době pro své transfuzní stanice nové dárce krve.

V České republice může darovat krev každý člověk ve věku 18 až 60 let, který neprodělal nebo netrpí závažnějším onemocněním (kdy by odběr krve mohl ohrozit jeho zdraví), souhlasí s odběrem krve, provedením potřebných vyšetření a vedením vybraných údajů v registru dárců (při zachování povinné mlčenlivosti transfuzním zařízením), nepatří mezi osoby s vyšším rizikem výskytu vybraných infekčních chorob (AIDS, infekční žloutenky apod.) nebo tyto choroby neprodělal.

Ačkoliv má Krajská zdravotní v současné době dostatek dárců krve, zejména Transfuzní oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, které je největší a nejvýznamnější z jejích pěti zdravotnických zařízení, přesto má dlouhodobé problémy s doplňováním zásob 0 Rh negativní a A Rh negativní krve. Je zde potřeba rozšířit současný registr dárců krve, neboť jsou v něm zastoupena méně než 3 % populace spádových odběrových oblastí transfuzního oddělení, a to především o Rh negativní dárce.

Na všech transfuzních odděleních Krajské zdravotní rovněž rádi přivítají nové dárce krve i s ostatními krevními skupinami či ty, kteří svou krevní skupinu dosud neznají. Veškeré informace potřebné k darování krve se všichni zájemci dozvědí na webových stránkách Krajské zdravotní: www.kzcr.eu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru