Děčín - S dohledem nad veřejným pořádkem budou i v příštích třech letech městské policii pomáhat Asistenti prevence kriminality. Město uspělo se svou žádostí o dotaci, která bude financována prostřednictvím Integrovaných územních investic (ITI). Projekt je realizován prostřednictvím Evropského sociálního fondu z operačního programu Zaměstnanost. Celkové náklady projektu činí 8.689.750,- Kč, přičemž dotace pokryje 95% nákladů (8.255.262,50,- Kč), spoluúčast města činí 5% celkových nákladů (434.487,50,- Kč). Úvodní etapa projektu začne prvního července.

„Asistenti prevence kriminality jsou dlouhodobě ověřenou a funkční aktivitou, se kterou máme již mnohaleté zkušenosti. Prostředky na financování asistentů jsme v minulosti získávali na časově omezené období v rámci dotačního programu Ministerstva vnitra nebo Úřadu práce ČR. Tento projekt je dlouhodobější. Dotace Evropského sociálního fondu pokryje tři roky činnosti asistentů, kterým můžeme nabídnout dlouhodobější perspektivu a zvýšit tak jejich následné šance na trhu práce,“ vysvětlila děčínská primátorka Marie Blažková.

Během první etapy projektu, která trvá zhruba pět týdnů, osloví městská policie potenciální zájemce o práci asistenta prevence kriminality v předem vytipovaných lokalitách. Využije k tomu vybudovanou síť dobrovolníků, informační letáky, informace budou mít zájemci k dispozici i na webových stránkách městské policie. „Zájemci dostanou stručný formulář resp. dotazník, kterým budou deklarovat zájem o zařazení do výběrového řízení. Ten si mohou i vyzvednout osobně v budově městské policie nebo stáhnout na našich webových stránkách. S výběrovým řízením počítáme zhruba v druhé polovině srpna. Vybrané zájemce čeká vstupní vzdělávání, na které budeme navazovat dalšími vzdělávacími aktivitami v průběhu trvání projektu. Hlavní část projektu, během které začnou asistenti s výkonem práce, začne v září letošního roku,“ uvedl zástupce ředitele děčínské městské policie Tomáš Pavlík. Dodal, že činnost asistentů zahrnuje zejména dohled nad veřejným pořádkem, řešení problémů v oblasti občanského soužití, ale i spolupráci s jinými institucemi z oblasti sociálních služeb.

V rámci projektu bude městská policie zaměstnávat celkem sedmnáct asistentů prevence kriminality. K základním požadavkům pro zařazení do výběrového řízení patří důkladná místní a osobní znalost v lokalitách, kde budou asistenti působit a výborné komunikační dovednosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru