Foto: Zoo Děčín
Co se chystá

Děčín - Město Děčín již brzy ožije oslavami Masopustu. Na odpoledne plné veselí, hudby, tanečků, dobrého jídla a taškařic se mohou obyvatelé Děčína a okolí těšit v sobotu 3. února.

Tradiční akci plnou veselé nálady pořádá děčínská zoologická zahrada. „Program odstartuje ve 14,00 hodin v areálu zoo. Zde se nejprve utkáme o to, kdo umí usmažit ty nejchutnější masopustní koblihy. Do této soutěže se může přihlásit každý, kdo se nebojí zdělat těsto a pochlubit se svým kuchařským uměním. Soutěžní vzorek, kterým jsou tři kusy koblih stejného těsta i náplně, je nutné odevzdat na pokladně zoo v den konání akce nejpozději do 13,45 hodin,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková. O vítězi této soutěže rozhodne porota, v jejímž čele zasedne mlsný medvěd. Příchozí se ale mohou těšit i na další soutěže. „Mezi návštěvníky budeme hledat například nejrychlejšího koblihového jedlíka nebo nejhezčí masku. Formou soutěží připomeneme i některé z masopustních tradic,“ doplnila mluvčí.

Po programu v zoo přijde na řadu masopustní průvod městem. Ten vyjde od brány zoo přibližně v 15.00 hodin a o veselou náladu se během něj postarají harmonikáři, vozembouchář, Divadelní spolek Karel Čapek Děčín, Divadelní společnost Panoptikum Maxe Fische a umělci z WAGABUNDUS COLLECTIVE. Účastníky tak čekají 2,3 km zábavy. „Budeme rádi, když se k nám přidají lidé v maskách a kostýmech a podpoří tak atmosféru akce. Po cestě nás čekají celkem 4 zastavení. Na tom prvním u Domu dětí a mládeže Děčín požádáme zástupce města o svolení ke vstupu do děčínských ulic. Pokud klíč získáme, budeme se moci vydat směr Hostel, kde nás budou čekat soutěže pro děti i dospělé s Pivovarem Kapitán,“ popsala začátek průvodu Houšková. U Hostelu budou k dispozici stánky a drobné soutěže již od 14.00 hodin. Odtud bude průvod pokračovat směrem na nábřeží a zastaví se na nějakou dobrotu u restaurace Burger Berg. Další v pořadí přivítá průvod Městská knihovna Děčín společně s infocentrem a posledním místem, kde se průvod zdrží, bude Křížová ulice. Tam pohoštění a zábavu nabídne Bar Pokoj, Restaurace U růžové zahrady a Pivovar Sever. Zde proběhne také tradiční soud s medvědem. Celou akci zakončí šermířské vystoupení.

Kompletní informace o akci: ZDE  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru