Ústecký a Karlovarský kraj – Přelom měsíců května a června nás vítá sice poměrně bouřlivě, ale zároveň přináší tolik potřebnou vláhu. A my vám též ke konci týdne přinášíme osvěžení – a to přehled vybraných akcí, které se budou tento víkend konat v různých městech našeho krásného regionu.

První červnový víkend nás láká na různé festivaly, hudební koncerty a i nadále pokračují oslavy 100 let České republiky, muzejní noci a přidávají se oslavy ke dni dětí. A jako bonus jsme pro vás vybrali jednu zajímavou událost … ale více o ní až na konci následujícího přehledu.

GASTRO FOOD FEST A JAHODOVÉ SLAVNOSTI 2018 – LITOMĚŘICE

2. 6. - 3. 6. 2018, so. 10:00 – 18:00 hod., ne. 10:00 – 17:00 hod., Výstaviště Zahrada Čech, Litoměřice

  • Dva dny vysoké gastronomie, delikátních chutí i vůní a důmyslně sladěných pokrmů, takový bude letošní GASTRO FOOD FEST. Jedná se již o 6. ročník festivalu. Návštěvníci se mohou těšit na speciální cooking show, kterou opět předvedou ti nejlepší nejen z oboru gastronomie, např. Marek Raditsch, Radek Šubrt, Lukáš Hejlík či Petr Rychlý. Letošní ročník festivalu navíc přinese mnohá překvapení. Hala G se promění v prvorepublikovou kavárnu a restauraci s pokrmy tamní doby. Spojení s jahodovými slavnostmi nabídne tradiční i netradiční delikatesy z jahod.
  • Pro dětské návštěvníky bude připraven speciální program v podobě dětského koutku, skákacího hradu, malování na obličej a drobných dárků. Krásnou vzpomínku si návštěvníci budou moci odnést na fotografii z fotokoutku, který bude nabízet množství historických rekvizit k oslavám 100. výročí založení ČSR. Při sobotní návštěvě festivalu navíc návštěvníci získají vstup také na Litoměřický hrozen, který se koná na Hradě Litoměřice od 10:00 do 22:00 hod. Obě akce budou kyvadlově propojeny výletním vláčkem.
  • Vstupné: Jednodenní vstupné vč. kyvadlové dopravy 100 Kč

LITOMĚŘICKÝ HROZEN

2. 6. 2018 od 10:00 – 22:00 hod., Hrad Litoměřice, Tyršovo nám. 68/5, Litoměřice

  • Jednodenní prezentační a prodejní výstava vín z Čech a Moravy. Součástí výstavy bude hudební vystoupení a předání cen vítězným vínům soutěže.
  • Vstupné: na místě v den konání za 100 Kč (v ceně katalog výstavy). Žetony v hodnotě 5 Kč, jež slouží jako platidlo na ochutnávkách, budou k zakoupení na místě v den konání akce. Degustační sklenička bude vydána proti vratné záloze 50 Kč.

3105festival

SOUBOJ REBELŮ 2018 TOUR! - ÚSTÍ NAD LABEM

2. 6. 2018 od 18:00 hod., Letní kino, Winstona Churchilla, Ústí nad Labem – centrum

  • Největší Česko-Slovenské legendy hard and heavy vyrážejí na společné turné "Souboj rebelů 2018 Tour"! Slovenská Tublatanka a český Citron baví své fanoušky již více jak 35 let! A to je důvod k pořádné oslavě! Obě kapely společně vyráží na turné jak do Čech, tak na Slovensko. České turné proběhne převážně v dubnu 2018 a zastaví se celkem v 11 městech. Tublatanka na něj chystá “Best of program” k 35 letému výročí a Citron chystá program “30 let Radegast a Best of Rebelie rebelů”. A co více? Dočkáte se společného finále obou legend, kde ve zcela nové písni, kterou skládá Maťo Ďurinda, uslyšíte všechny hlasy: Láďu, Tanju a Maťa! Každý návštěvník koncertu dostane jako dárek maxi singl Citron/Tublatanka zahrnující tuto společnou píseň!
  • Vstupné: 490 Kč

MUZEJNÍ NOC – KRAJSKÉ MUZEUM SOKOLOV

1. 6. 2018 od 18:00 hod., Zámecká 1, Sokolov

  • Další ročník tradiční akce bude tentokrát věnován módě, odívání a životnímu stylu začátku 20. století. V jejím rámci se uskuteční komentovaná prohlídka výstavy. Pro děti bude připraven zvláštní program – pohádka a hravá dílna zaměřená na výrobu šperků z korálků. Na výstavě „O sto let zpět“ bude dětem i dospělým k dispozici dobový fotoateliér s oblečením a doplňky ze začátku 20. století – oblečení si budou moci vyzkoušet a vyfotit se v něm.
  • Vstupné: zdarma

ŠPALÍČEK FEST 2018 – CHEB

2. 6. 2018 od 14:00 hod., náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, Cheb

  • V západočeském městě Chebu vznikla před několika lety báječná tradice pořádání hudebně zábavného festivalu „Špalíček fest“, který se za několik ročníků stal jednou z nejpopulárnějších kulturních akcí pořádaných v tomto historickém městě. Na konci měsíce května se na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad schází několik tisícovek lidí, pro které je připraven zábavný a poutavý program. Během odpoledních hodin sem zamíří zvláště rodiny s malými dětmi, které se mohou těšit na pohádková vystoupení veselých divadelníků, kouzelné triky mystických kabaretiérů, zábavné soutěže o zajímavé ceny, pouťové atrakce i stánky se sladkými laskominami. Večerní program je pak již věnován spíše dospělým návštěvníkům, zvláště pak milovníkům popové a rockové hudby. V minulých letech se na místním improvizovaném pódiu představili například David Koller, Anna K., Marie Rottrová či Yvetta Blanarovičová. Snad jedinou překážkou pro nasání unikátního zážitku by tak mohly být komplikace spojené se špatným počasím, které se však chebskému náměstí v příštím ročníku zajisté vyhne. Tak tedy těšíme se na Vás a přejeme co nejpříjemnější zábavu.
  • Vstupné: zdarma

KARLOVARSKÝ KRAJ SLAVÍ 100 LET ČESKOSLOVENSKÉ REPUBLIKY – LOKET

2. 6. 2018 od 11:00 – 23:45 hod., Amfiteátr Loket, Zámecká 10/67, Loket

  • I v Karlovarském kraji se v letošním roce připomeneme historické výročí 100 let od vzniku Československé republiky. Odbor kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu připravil akci, které se odehraje v Lokti. Bohatý hudební a doprovodný program.
  • Program ke shlédnutí zde
  • Vstupné: zdarma

FLERJARMARK ANEB DĚTSKÝ DEN S RADOSTNÝM DOMEM – MOST

2. 6. 2018, 10:00 – 18:00 hod., Oblastní Muzeum v Mostě, ul. Československé armády 1360, Most

  • Radostný dům ve spolupráci s Oblastním muzeem v Mostě a Flerem Vás srdečně zvou na hravý a tvořivý Flerjarmark aneb dětský den s Radostným domem. Co Vás čeká?
  • trh ručně vyráběných výrobků s praktickými ukázkami tvorby autorů zastoupených na Fleru a bohatý doprovodný program
  • pestrá vystoupení žáků a studentů místních škol
  • dětský den, čtení a zpívání
  • dílničky pro děti a dospělé a jiné
  • Vstupné: dospělí 30 Kč, děti 15 Kč (platí i pro vstup do muzea)

LENKA DUSILOVÁ A MARTIN JÁCHYM VE VINAŘSTVÍ JOHANN W – TŘEBÍVLICE

2. 6. 2018 od 18:00 – 23:00 hod., Johann W Zámecké vinařství, Masarykova 200, Třebívlice

  • Zveme vás na koncert Lenky Dusilové a Martina Jáchyma do našeho vinařství.
  • Vstupné: zdarma

DĚTSKÝ DEN NA NOVÉM HRADĚ – JIMLÍN

3. 6. 2018 od 10:00 – 17:00 hod., Zámek Nový Hrad, Jimlín 220, Louny

  • Tradiční akce k oslavě dne dětí se uskuteční na zámku Nový Hrad nedaleko města Louny. Těšte se na známé tváře, divadla, diskokarneval i soutěže. Děti v maskách vítány. Těšit se můžete na Míšu Dolinovou a její pořad pro děti, moderátora Zdeňka Turka, zpěvačku Ivu Košínovou, skupinu historického šermu Balestra, fotokoutek, zvířátka a soutěže. V zámku probíhá výstava rekvizit z filmu Císařův pekař a Pekařův císař.
  • Vstupné: dobrovolné

OFFROADSAFARI – MĚDĚNECKO: POKLADY ZEMĚ A ZANIKLÁ SLÁVA

3. 6. 2018 od 10:00 hod., sraz: autobusové nádraží Kadaň

  • Co vás čeká: Uvidíte královské město Kadaň a dozvíte se příběhy zaniklých obcí. Vystoupáte v našem off-roadu z nížiny na vrcholky hor. Podíváte se do tajemné štoly v Měděnci a dozvíte se o historii těžby rud a polodrahokamů. Navštívíte světoznámé mineralogické lokality a místo, kde začíná cesta pitné vody k vašemu kohoutku. A spoustu dalšího.
  • Rezervace: www.offroadsafari.cz

Nabízíme vám také jednu zajímavou akci u našich sousedů

3105vikend2

Pevnost Königstein – jedna z největších horských pevností v Evropě – leží uprostřed Labských pískovců na stolové hoře Königstein nad stejnojmennou obcí na levém břehu Labe v zemském okrese Saské Švýcarsko-Východní Krušné hory.

ŠVÉDOVÉ DOBÝVAJÍ KÖNIGSTEIN

3. 6. 2018 od 11:00 – 17:00 hod., Pevnost Königstein, 01824 Königstein, Německo

  • Velké vojenské ležení na Königsteinu. V roce 1639, během třicetileté války, táhly švédské jednotky od Pirny do Čech. Pevnost Königstein ale nenapadly. V červnu tohoto roku stojí opět před pevností – tentokrát se jim však podaří ji dobýt!
    Zažijte uniformované jednotky v různých polních leženích s přibližně 100 stany! Ponořte se do všedního života vojáků té doby. Čeká na vás řada představení: šermířská cvičení, nástupy s bubny a fanfárami, vaření na otevřeném ohni, stará řemesla... a samozřejmě šturmování pevnosti s kanóny a mušketami! Více info zde.
  • Vstupné: 10 Eur, zlevněné 7 Eur, 2 dospělí + 4 děti 25 Eur, 1 dospělý + 2 děti 15 Eur

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru