Pohne se, nebo ne? To zjistíte jedině, když dorazíte na místo. Foto: jip
Výlety

Litvínov – Člověk by čekal, že když si půjde prohlédnout staré věci, budou na nich sem tam pavučiny. Jenže muzeum Veteráni Litvínov snad zasáhla invaze pavouků. A nejen jich! Každý večer zde ožívají strašidelné bytosti, všude kolem plápolají plamínky svíček a není kout, kde byste nenarazili na nějakou potvoru.

Veteráni Litvínov jsou oblíbeným cílem milovníků starých vozů, kol a různého vojenského vybavení. Jeho provozovatelé se ale rozhodli v čase kolem stále oblíbenějšího halloweenu jeho výzdobu trošku vyšperkovat. A povedlo se jim to náramně. V potemnělém prostoru do poslední chvíle netušíte, zda jde jen o figurínu, nebo se za strašidlo převlékl některý z dobrovolníků. Občas se tak místností i přilehlými dvory rozlehne vyděšený výkřik následovaný úlevným smíchem. Tady musí mít každý návštěvník pro strach uděláno...

Velmi dobře zvládají přítomnost děsivých bytostí zvířata na farmičce, která je součástí muzea. Ve svých výbězích a chlívcích si pobývají bezstarostně, jako kdyby se nic nedělo. Že by se příšery zjevovaly jen lidem?

„Akci Strašidla v muzeu pořádáme poprvé a uvidíme, jak se bude návštěvníkům líbit. Naplánováno máme řadu dalších aktivit, takže bychom tímto rádi do našeho muzea přilákali návštěvníky, kteří k nám budou chodit pravidelně," vysvětluje Tomáš Urban.

Oldřich Humpolec vytvořil dokonce několik velice povedených VIDEÍ a i na sociálních sítích je zřejmé, že ti, kteří se do muzea Veteráni v tomto čase již vydali, nešetří chválou. 

Akci Strašidla v muzeu můžete v Litvínově navštívit každý den, a to od 18 do 20 hodin. Strašidla se zde zabydlela až do neděle 5. listopadu.

I další pozvánku na tuto akci vytvořil Oldřich Humpolec. 

Užijte si v Litvínově celý den

Pokud byste si chtěli v Litvínově užít celý den, naplánujte si výlet na sobotu. Nebudete vědět, kam dřív zajít! Město Litvínov totiž pořádá oblíbenou akci Oslava sklizně a řemesel, která se uskuteční v zámku Valdštejnů a v Zámeckém parku. V nabídnutém programu si na své přijdou malí i velcí. 

Pokud vás přepadne hlad, na náměstí Míru se koná Food festival. A co si nenechat ujít, než přejdete do muzea Veteráni, který je hned vedle zámeckého parku (muzeum najdete u nádraží Litvínov)? Přece lampionový průvod zámeckým parkem.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru