Foto: Město Litoměřice
Výlety

Litoměřice - Expozice Důl Richard v proměnách času umístěná v historickém podzemí pod budovou Městského úřadu v Litoměřicích slaví v říjnu deset let od svého otevření.

U této příležitosti se v rámci Týdne turistických informačních center uskuteční Den otevřených dveří, který nabídne vstup na tuto výstavu zdarma. Zájemci tam budou moci zavítat v úterý 24. října. Připraveny jsou i drobné dárky pro děti a kvíz.

Foto: Město Litoměřice

Třicetiminutová prohlídka mapuje historii a současnost vápencového dolu nacházejícího se v těsné blízkosti města Litoměřice na vrchu Bídnice, který je veřejnosti nepřístupný. V dolu Richard se nejprve těžil vápenec, za druhé světové války v něm nacisté vybudovali tajnou továrnu a nyní se v jeho části ukládá nízkoradioaktivní odpad.

Foto: Město Litoměřice

Expozice je rozdělena do pěti částí, přičemž ji uzavírá výstava fotografií. Podél chodby je umístěno 24 panelů s informacemi v českém, německém i anglickém jazyce. Autentičnost podtrhují dobové snímky, nápisy, ale i železný vozík nebo vysypané kamení. Nechybí ani makety sudů, používaných k ukládání nízkoradioaktivního odpadu.  

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru