TIP NA VÝLET: Jedno z nejkrásnějších nádraží bude plné lahůdek, techniky i zábavy
Nádraží Louka u Litvínova je kulturní památkou.
Výlety

Louka u Litvínova – Už tuto sobotu, tedy 30. září se na nádraží v Louce u Litvínova bude konat celodenní setkání příznivců Moldavské dráhy s bohatým programem. Proč právě v Louce? Historické nádraží totiž slaví 130 let.


„Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program. Dozvědí se mnoho zajímavého o historii železnice a jejího zabezpečovacího zařízení. Přijedou například i radioamatéři z teplického hradu Doubravka,“ zve návštěvníky jeden z pořadatelů akce Jan Setvák. Ústečtí modeláři usTTi.cz připraví ukázky modelového kolejiště Hory Svatého Šebestiána.

K vidění bude také vojenská i požární technika, na své si přijdou i filatelisti. Ti totiž mohou získat razítko České pošty „Moldava – Moldavská dráha žije!“. K ochutnání bude také například latinskoamerická či zakarpatská kuchyně, dolnouherské langoše i krušnohorské klobásy. „Nebude chybět program pro děti včetně divadla či malování na obličej,“ dodává Setvák. V 19 hodin večer je přichystán rockový koncert v podání kapely Adler Horst Kapelle.

Program začíná v 10 hodin a vstup je zdarma. Přístup k historické budově od vlaku je pouze přes železniční přejezd. Není dovoleno přecházet kolejiště!

Symbolem nádraží v Louce je model hradu Kost z roku 1947. Maketu postavil František Jeník, děda bývalé starostky Louky u Litvínova Milany Štveráčkové, která na nádraží kdysi pár let také pracovala. Historická budova železniční stanice, která je na seznamu kultrních památek, už bohužel pro účely železnice není nijak využívaná. Nahradila ji prefabrikovaná zastávka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru