Máte podzimní volno a hledáte tip na výlet? Po Labi stále plují turistické lodě a otevřené jsou památky
Státní zámek Libochovice. Foto: Oldřich Hájek
Výlety

České středohoří - Do konce října můžete využít možnost provozu turistických lodních linek a motoráčků k návštěvám do podzimního Středohoří. Otevřené jsou i památky. Informuje o tom Destinační agentura České středohoří.

Podzimní plavby po Labi

Do konce října stále plují po Labi turistické lodní linky v obou směrech. Vždy o víkendu i na státní svátek – tedy i 28. října. Lodní linka T91 pluje z Ústí nad Labem do Litoměřic a v sobotu až do Roudnice nad Labem, lodní linka T92 mezi Ústím nad Labem, Děčínem a Hřenskem.

Lodě jsou vytápěné a lze na nich plout i v sychravém počasí a dopřát si příjemné občerstvení přímo na lodi.

Stejně tak stále ještě jezdí i motoráčky

Zubrnická museální železnice vás sveze z Ústí nad Labem přes Velké Březno do Zubrnic, odkud se můžete vydat třeba na cestu zpět do Ústí nebo si vyšlápnout na podzimní Bukovou horu.

Podřipský motoráček vás naopak sveze do Budyně nad Ohří nebo až do Libochovic. Státní zámek je otevřen do konce října.

Jízdní řády najdete zde.

Otevřené památky

Státní zámky Ploskovice, Libochovice a Velké Březno mají v říjnu o víkendech a státních svátcích otevřeno naposledy. Některé z nich se pak otevřou pouze na vybrané adventní akce.

Všechny zámky mají kársné parky, které se nyní halí do barevnéh podzimu.

Hrady Střekov i Hazmburk jsou do konce října veřejnosti otevřeny od středy do neděle. Hazmburk pak až do 18. prosince.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru