Foto: Zoo Děčín
Zajímavosti

Děčín - Odpoledne plné veselí, hudby, tanečků, dobrého jídla a taškařic si první únorovou sobotu užili obyvatelé Děčína. Na oslavy Masopustu je již tradičně pozvala děčínská zoologická zahrada.

„V zoo se sešlo více než 500 lidí a v průvodu se jich pak odhadem přidalo ještě jednou tolik. Bohatá účast svědčí o tom, jak je tato akce oblíbená. Program odstartoval ve 14,00 hodin v zoo soutěží O nejchutnější masopustní koblihu,“ uvedla mluvčí zoo Alena Houšková.

Do soutěže se letos přihlásilo celkem jedenáct soutěžících. Porota v čele s mlsným medvědem hodnotila především chuť, vzhled a náplň. V dalších soutěžích pak zoo mezi návštěvníky hledala i nejrychlejšího koblihového jedlíka nebo nejhezčí masku.

Průvod městem odstartoval v 15.00 hodin. O veselou náladu se během něj postarali harmonikáři, vozembouchář, Divadelní spolek Karel Čapek Děčín, Divadelní společnost Panoptikum Maxe Fische a umělci z WAGABUNDUS COLLECTIVE. Účastníci si užili 2,3 km zábavy, po cestě je čekalo několik zastavení a spousta dobrot.

Povolení ke vstupu do děčínských ulic vydal průvodu sám primátor města Jiří Anděl. Zastavení s programem byla na čtyřech místech – u Hostelu, Burger Bergu, knihovny a v Křížové ulici. Zde proběhl tradiční soud s medvědem a celou akci zakončila ohňová show v podání WAGABUNDUS COLLECTIVE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru