VIDEO: Milovníci nejelegantnějších opeřenců se dočkali. Nové přírůstky plameňáků objevují velký výběh
Mládě plameňáka jde mezi ostatními rozpoznat celkem snadno. Zatím žádný náznak typického zbarvení. Reprofoto: video zoopark Chomutov
Zajímavosti

Chomutov – Někteří se obávali, že letos plameňáky už ani neuvidí. Nepopulární opatření, kdy chovatelé zanechali tyto ptáky v zázemí, aby měli potřebný klid na rozmnožování, přineslo své ovoce v podobě dvou přírůstků. Už ale nastal čas, aby si přišli na své i návštěvníci zoo.

„Podle našich chovatelů už jsou letos narozená mláďata plameňáků dostatečně soběstačná, proto jsme dnes dopoledne celé hejno vypustili do velkého výběhu. Zpočátku se jim tam moc nechtělo, dokonce ještě hodinu po otevření ohrady stále přešlapovali na malém dvorku a nikam se nehnali. Nakonec se ale odhodlali a pustili se do společné koupele v jezírku," uvedl v pátek chomutovský zoopark na sociálních sítích k připojenému videu. Díky němu se můžete pokochat i vy. Líbí? Stále je krásné počasí, ideální k návštěvě zooparku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru